Хиляди хора по света посягат към различни билки, за да се лекуват от всякакъв вид заболявания – от висок холестерол до депресия. Въпреки, че те се възприемат като безвреден и дори полезен природен продукт, скорошно проучване показва, че смесени с някои лекарства за сърце, могат да бъдат много опасни.

По време на изследването е съставен списък с 25 билки, които могат да влошат състоянието на пациенти, страдащи от сърдечни болести и приемащи традиционни медикаменти. Благодарение на събраната и систематизирана от провелите проучването информация, ние ви предоставяме съкратено описание на  вредните влияния на някои от най-разпространените природни лекове, които в никакъв случай не трябва да се смесват с лекарства за сърце.

Чесън -  той има свойството да разрежда кръвта, което може да повиши риска от кръвозагуба. Това е особено опасно, ако пациентът приема анти-съсирващи лекарства, които обикновено се предписват на хора, страдащи от нарушения в сърдечния ритъм или претърпели инфаркт.

Гинко билоба – увеличава риска от кървене, свързан с приемането на аспирин при сърдечни заболявания.

Ехинацея – може да доведе до увреждане на черния дроб при пациенти, които приемат лекарства за понижаване на холестерола.

Жълт кантарион – оказва влияние върху усвояването от организма на много видове медикаменти. Може да намали полезното влияние на лекарствени средства като бета-блокери и други.

Зелен чай – той съдържа витамин К, който може да противодейства на много видове химически лекарства.

Сок от грейпфрут – грейпфрутът взаимодейства с определен ензим в организма, който е особено важен за пълното усвояване на лекарства от организма.

Алое вера – приемането на тази билка може да доведе до понижаване на нивото на калий в организма, което от своя страна да предизвика проблеми със сърдечния ритъм.